Wil je graag een logboek bijhouden over je paard, maar vergeet je het in te vullen? Maak er een gewoonte van!

Uit onderzoek blijkt dat deze tips je helpen om een nieuwe gewoonte eigen te maken:

  1. Koppel je nieuwe gewoonte aan een oude gewoonte. Drink je bijvoorbeeld altijd een kop thee na het rijden? Vul dan meteen even je logboek in op je telefoon.
  2. Creëer herinneringen. Bijvoorbeeld door een foto van je paard op de koelkast te plakken of door je horloge aan de andere arm te dragen dan je gewend bent. Zolang deze dingen je blijven opvallen, helpen ze je herinneren aan je nieuwe gewoonte.
  3. Bekijk je logboek altijd even voor je gaat rijden. Zo herinner je jezelf aan je doelen en train je bewuster. Als je dan ziet dat je de vorige keer vergeten bent, kun je die alsnog invullen.
  4. Train samen. Deel het trainingsoverzicht met je instructeur, bijrijder, stalmedewerker, therapeut of de eigenaar van het paard. Zo kun je elkaar herinneren aan het invullen van je logboek en geef je elkaar waardevolle feedback over de training. Zo werkt delen.
  5. En als het dan toch mis gaat…. analyseer waarom! Staat je computer op je werkkamer en ga je daar niet meer heen als je ’s avonds thuiskomt na het rijden? Vul je logboek dan in op je telefoon of iPad op de bank.

 

Neem contact op

Wij beantwoorden uw bericht vandaag of morgen. U geeft ons toestemming uw gegevens te gebruiken om u te antwoorden volgens ons privacy beleid (zie footer).

0

Vul een zoekwoord in en klik op enter.

De waardering van www.equilog.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 139 reviews.