Zo haal je meer uit je hartslagmeter – Deel II

 In Hartslagmeters

In het vorige deel van deze blog zijn al een heel aantal functies besproken die de Polar Equine M430 en V800 te bieden hebben en hoe je ze toe kunt passen in je trainingen. In dit deel worden functies besproken die je kunnen helpen bij het plannen van je trainingen. Zo is het makkelijker om je doelen voor je trainingen te halen.

Voorkom een te hoge (of een te lage) hartslag

Om er tijdens je training helemaal zeker van te zijn dat je paardhaal meer uit je hartslagmeter 2 1 - hartslazone
niet een te hoge of een te lage hartslag heeft, kun je een alarm instellen. Zo weet je zeker dat je paard niet te hard werkt of juist niet genoeg. Je stelt het alarm in door een hartslagzone te vergrendelen. In deel I van dit artikel lees je meer over het instellen van de hartslagzones. De zone die je vergrendelt is de zone waarin je op dat moment wilt trainen. Vergrendelen is heel gemakkelijk; als je in de gewenste zone zit tijdens de training, houd je START ingedrukt. Selecteer dan HF-zone, druk nog een keer op START en je zone is vergrendeld. Je kunt de zone ontgrendelen door weer START ingedrukt te houden. Als de hartslag van je paard buiten de vergrendelde zone komt, krijg je een geluidsmelding.

Intensiveer je dressuurtraining

Bij veel ruiters is dressuurtraining niet erg intensief. Dat is niet erg, zolang je doel is om enkel de techniek te verbeteren. Wil je tijdens je dressuurtraining ook de fitheid van je paard vooruit helpen? Maak hem dan wat intensiever, bijvoorbeeld door een tijdje de hartslagzone te vergrendelen boven een hartslag van 120 en tempowisselingen in galop of andere zware oefeningen te doen.

Let wel; veel relatief kleine rondjes op een relatief hoog tempo is een grote belasting. Pas dit alleen toe in een grote bak en maak tempo op de lange zijde. Anders kun je de conditie beter in het bos of op een renbaan trainen.

Stel een trainingsdoel in of programmeer een interval training

Plan je training met doelen en laat je horloge je helpen bij je intervaltrainingen. Zodra het tijd is voor de volgende interval, geeft hij je een signaal. Om een doel toe te voegen, ga je in de Polar Flow webservice naar Logboek en klik je op Toevoegen boven de kalender. Kies het sportprofiel en vul de naam, datum en het tijdstip van je doel in. Je kunt uit verschillende soorten doelen kiezen:

  • Snel: vul de duur óf de afstand van je doel in en klik op Opslaan.
  • Race Pace (alleen voor de V800): Daag jezelf uit en probeer je doeltijd voor een bepaalde afstand te realiseren – rijd bijvoorbeeld 10 km in 45 minuten – of probeer een vast tempo aan te houden. Vul de twee waarden in, dan krijg je de derde automatisch.
  • Gefaseerd (interval): Je kunt je training opdelen in fasen (zoals warming-up en intervallen) en voor elke daarvan een andere doelduur of afstand en intensiteit kiezen.

Door boven de knop Opslaan op het sterretje te klikken, voeg je je doel toe aan Favorieten. Zo kun je hem snel vinden op je horloge (druk vanuit de tijdsweergave één keer op UP). Andere doelen vind je onder Logboek in je horloge.

Vergeet niet om je trainingsdoelen vanaf de Flow webservice met FlowSync of de Flow app naar je horloge te synchroniseren.

Verdwalen
haal meer uit je hartslagmeter 2 2 -verdwalen
Rijd je ook graag buiten met je paard en ben je avontuurlijk genoeg om onbekende paden in te slaan? Je hoeft je geen zorgen meer te maken over verdwalen. Beide hartslagmeters leiden je terug naar start. Geef in Polar Flow bij je sportprofielen aan dat je de Terug naar start mogelijkheid wilt hebben. Vervolgens vindt je hem in het horloge terug door tijdens je training op de Up of Down knop te blijven drukken tot je de pijl ziet. Er is één maar; vertrouw alleen op deze functie als je batterij voldoende opgeladen is.

Polar Equine V800

In de V800 kun je zelfs routes volgen: je importeert een GPX bestand en de V800 laat je zien waar je heen moet. Klik in Flow op de ster naast je naam (rechtsboven) en dan op Route importeren. Synchroniseer de route naar je V800 en druk 2x op de Up knop om naar Favorieten te gaan. Daar vind je de route terug en kun je de routebegeleiding starten.

Batterij besparende modus

De energiebesparende modus van de GPS verlengt de gebruiksduur van de batterij tijdens lange trainingssessies. Je kunt je GPS-gegevens opslaan met intervallen van 1, 30 (alleen V800) of 60 seconden. Een langer interval geeft meer registratietijd, terwijl een korter interval meer gedetailleerde gegevens registreert.
Ga naar Instellingen -> Sportprofielen om de GPS nauwkeurigheid voor een sportprofiel in te stellen. Kies het sportprofiel dat je wilt bewerken en stel GPS-registratie in op Normale nauwkeurigheid (alleen V800) of Energiebesparing, lange sessie. Als de energiebesparende modus ingeschakeld is, is het gebruik van sommige functies beperkt.

Wil je meer weten over je horloge of kom je er niet uit? Bekijk hier de handleidingen of neem contact op.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Neem contact op

Wij beantwoorden uw bericht vandaag of morgen. U geeft ons toestemming uw gegevens te gebruiken om u te antwoorden volgens ons privacy beleid (zie footer).

0

Vul een zoekwoord in en klik op enter.

De waardering van www.equilog.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 141 reviews.